ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΤΗΣ ΕΥΕΞΙΑΣ - ΤΣΟΜΠΑ ΜΑΡΙΑ ΦΑΚΙΔΑΡΗ, ΟΡΘΟΜΟΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΗΣ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 10 ΠΑΛΛΗΝΗ. ΤΗΛ. : 210-6031728 email : mariatsoba@gmail.com - Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα για παραγγελίες άνω των 60,00€

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ & ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΕΣ


ADAM MALE MULTI, 60 Tabs. Αρχική Τιμή : €51,87
To AdamM) Superion Mens Multi  είναι η πιο δυνατή φόρμουλα πολυβιταμίνης στην αγορά, ειδικά σχεδιασμένη για τον άντρα. Όλες οι άλλες φόρμουλες θεωρούνται ξεπερασμένες μετά την εισαγωγή της Adam(ΤM) Superion Men’s Multi στην αγορά, γιατί περιέχει :
·  Saw Palmetto, Lycopene, Lutein, CoQ10, ZMA®, Ginkgo Biloba.
·   10.000 IU Β Καροτίνης από φυσική πηγή, εμπλουτισμένη με καροτονοειδή.
·   Ινοσιτόλη για βιταμίνη Β3, την ανώτερη μορφή που συστήνουν οι διατροφολόγοι.
·  Β6 προερχόμενη από Ρ-5-Ρ, μια πιο βιοδιαθέσιμη και αποκλειστική μορφή.
·  Β12 ωςnethylcobalamin, την πιο ενεργή συνενζυματική μορφή.
·  Την κατοχυρωμένη πατέντα ZMA ®, ένα συμπλήρωμα ψευδαργύρου, δημοφιλές σε ανθρώπους με έντονη σωματική δραστηριότητα.
·  160 mg από ενεργό Panax Ginseng – σχεδιασμένο για την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
·  50 mg από ισχυρό μεταβολικό αντιοξειδωτικό Alpha Lipoic Acid, συστατικό που σπάνια βρίσκεται σε άλλα πολυβιταμινούχα.
·  5 mg από CoQ10 και 30 mg από Ginkgo Biloba, κατάλληλο για άντρες όλων των ηλικιών.
Πολλές πολυβιταμίνες στην αγορά σήμερα περιέχουν υψηλά επίπεδα περιττών συστατικών. Το Adam(ΤM) Superion Men’s Multi είναι σχεδιασμένο να περιέχει τα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα αυτών των συστατικών, αφήνοντας περισσότερο χώρο για εκείνα τα διατροφικά στοιχεία που χρειάζεται ο αντρικός οργανισμός. 


EVE (TM) WOMAN’S MULTI VIT, 90 Softgels  Αρχική Τιμή : 58,36
Το EveM) Womans Multi Vit είναι η πιο δυνατή φόρμουλα πολυβιταμίνης στην αγορά, ειδικά σχεδιασμένη για τη γυναίκα. Όλες οι άλλες φόρμουλες θεωρούνται ξεπερασμένες μετά την εισαγωγή της Eve Womans Multi Vit στην αγορά, γιατί περιέχει :
800 mcg Folid Acid  (ένα από τα υψηλότερα σε πολυβιταμίνη) κατάλληλο για όλες τις γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία.
10.000 I.U. Β-Καροτίνης από φυτική πηγή, εμλουτισμένη με καροτονοειδή.
Πατενταρισμένη μορφή σιδήρου FerrochelM) από την Albion Labs, με την υψηλότερη απορροφησιμότητα και τις λιγότερες στομαχικές διαταραχές.
Domg Quai, Eleuthero και Chasteberry, εκχυλίσματα βοτάνων που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την υγεία του γυναικείου οργανισμού.
Υψηλά επίπεδα Soya Isoflavones και ipriflavones, κατάλληλα για τη στήριξη της ομαλής ορμονικής λειτουργίας.
50mg Wild Yam,  βότανο που παρέχει διοσγενίνη και φυτοστερόλες για τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

DAILY VITSTM MULTI, 30 Tabs (+Lycopene & Lutein)   Αρχική Τιμή : €11.56
DAILY VITSTM MULTI, 100 Tabs (+Lycopene & Lutein)   Αρχική Τιμή : €20.98
Τα συμπληρώματα πολυβιταμινών βοηθούν να γεφυρώσουμε το διατροφικό κενό στην καθημερινή μας διατροφή.
Στον σημερινό κόσμο των επεξεργασμένων τροφίμων και των έντονων ρυθμών ζωής, πολλοί από εμάς δεν λαμβάνουμε την καθημερινή συνιστώμενη ποσότητα βιταμινών μεταλλικών στοιχείων και άλλων διατροφικών στοιχείων.  Οι πολυβιταμίνες βοηθούν στην κάλυψη των διατροφικών μας αναγκών, παρέχοντας ένα μεγάλο εύρος διατροφικών στοιχείων.
Το NOW® Daily Vits Vitamin είναι μια εξαιρετική “one-a-day” πολυβιταμινούχα φόρμουλα, εμπλουτισμένη με λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό στοιχείο, παρέχοντας τη μέγιστη δυνατή διατροφική στήριξη που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός σε καθημερινή βάση.

KIDS VITSTM/ORANGE SPLASH-Multivitamin, 120 Chewables. Αρχική Τιμή : €27.79
Οι διατροφικές ανάγκες ενός παιδιού στη φάση της ανάπτυξης απαιτούν μεγάλη προσοχή, ειδικά κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων της ζωής του. Διατροφικά συμπληρώματα, όπως βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, μέταλλα και άλλα απαραίτητα στοιχεία παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του σκελετού, την εγκεφαλική λειτουργία και τη σωστή ανάπτυξη των ζωτικών του οργάνων.
Δυστυχώς, τα παιδιά δεν προτιμούν τροφές πλούσιες στα παραπάνω στοιχεία όπως όσπρια και λαχανικά, με αποτέλεσμα να έχουν σημαντικές ελλείψεις στη διατροφή τους.
 Η πολυβιταμίνη της NOW® Kid Vits είναι μια μασώμενη πολυβιταμίνη με φανταστική γεύση πορτοκαλιού ή βατόμουρου, ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά. Περιέχει βιταμίνες C, D, A, B και Ε. Πολύτιμα μέταλλα όπως Ασβέστιο, Μαγνήσιο, Ψευδάργυρο, Σίδηρο αλλά και όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να είστε σίγουροι ότι το παιδί σας θα είναι γερό και δυνατό.


NATURAL BETA CAROTENE 25000, 90 S.Gels   Αρχική Τιμή : €22.50
Η Natural Beta Carotene της NOW®περιέχει ζεαξανθίνη, κρυπτοξανθίνη και λουτεΐνη και εκχυλίζεται από το φύκι Dunaliella Sallina με τρόπο φυσικό. Είναι προβιταμίνη Α, έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες μεγαλύτερες από την απλή μορφή της Β-καροτίνης και δρα κατά των ελεύθερων ριζών. Πιο συγκεκριμένα, προστατεύει την κυτταρική μεμβράνη από το ελεύθερο οξυγόνο που προκαλεί βλάβες στα γονίδια των κυττάρων και οξειδώνει τα λιπαρά οξέα, μετατρέποντάς τα σε τοξικά μόρια.
Η βιταμίνη Α, που παράγεται στο σώμα από το β-καροτένιο, αποθηκεύεται στο ήπαρ και όταν ενεργοποιηθεί κατάλληλα απελευθερώνεται στο πλάσμα του αίματος. Η φυσική ισορροπία των προαναφερόμενων καρατενοειδών είναι αυτή που καθιστά το συγκεκριμένο προϊόν περισσότερο βιοδιαθέσιμο σε σύγκριση με  τη συνθετική Β-καροτίνη. Έρευνες έδειξαν ότι η Β-καροτίνη εκτός από την ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, προστατεύει το δέρμα από την υπεριώδη ακτινοβολία εκλύοντας μελανίνη, καθώς ενεργεί ως φυσικό αντιηλιακό με άμεση φωτοπροστατευτική δράση, λόγω της φυσικής ιδιότητάς της να αντανακλά το φως. Επιδημιολογικές μελέτες έχουν δείξει πως η κατανάλωση καροτενοειδών από φρούτα και λαχανικά συνδέεται με την πρόληψη διάφορων χρόνιων ασθενειών [1,5]. Ειδικότερα, με την κατανάλωση β-καροτένιου μέσω διατροφής, διαπιστώθηκε ότι ο κίνδυνος προσβολής του πληθυσμού από καρδιαγγειακές ασθένειες, εμφράγματα και μερικές μορφές καρκίνου, είναι κατά πολύ μειωμένος [4-8].
Η σχέση του β-καροτένιου με την πρόληψη ασθενειών και ο ρόλος του ως αντιοξειδωτικό, αύξησε το καταναλωτικό ενδιαφέρον για συμπληρώματα β-καροτένιου.
Ακόμα, η β-καροτίνη παρέχει υψηλή ανθεκτικότητα στην ανοσοκαταστολή, συμβάλλει στην βελτίωση της όρασης, στην επιβράδυνση ορισμένων παθήσεων των ματιών, όπως ο καταρράκτης και γενικότερα στη διατήρηση της υγείας των κυττάρων. 

B-50, 50 Caps Αρχική Τιμή : €13.96
B-50, 100 Caps Αρχική Τιμή : €23.66
Η συμπληρωματική λήψη ενός σκευάσματος, που περιέχει όλο το σύμπλεγμα των βιταμινών Β (Β-Complex), είναι πιο ενδεδειγμένη καθώς η χρήση υψηλών δόσεων μεμονωμένων βιταμινών του συμπλέγματος Β, μπορεί να προκαλέσει ελλείψεις σε κάποιες από τις υπόλοιπες.
Οι βιταμίνες Β συχνά συνεργάζονται για να προσφέρουν αρκετά οφέλη στον οργανισμό :

Στηρίζουν και αυξάνουν τον ρυθμό του μεταβολισμού.
Διατηρούν το δέρμα υγιές και προσφέρουν μυϊκή τόνωση.
Τονώνουν τόσο το ανοσοποιητικό όσο και το νευρικό σύστημα.
Συντελούν στην ανάπτυξη των κυττάρων συμπεριλαμβανομένων και των κυττάρων του αίματος βοηθώντας στην πρόληψη της αναιμίας.
Όλα τα παραπάνω συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και των αιτιών που προκαλούν άγχος, κατάθλιψη και καρδιαγγειακές ασθένειες.
Σύμφωνα με διεθνείς μελέτες η υψηλή δοσολογία βιταμίνης Β «εξουδετερώνει» από το αίμα το αμινοξύ ομοκυστεΐνη, με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται από 30% έως 50% ο ρυθμός συρρίκνωσης του εγκεφάλου. Η συρρίκνωση του εγκεφάλου μπορεί να προκαλείται φυσιολογικά με την πάροδο της ηλικίας είτε από την ανάπτυξη ασθενειών όπως της νόσου Αλτσχάιμερ. Σύμφωνα με την σχετική μελέτη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η αναγκαία δόση της βιταμίνης Β δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ληφθεί μέσω διατροφής, παρά μόνο από συμπληρώματα του συμπλέγματος βιταμίνων Β.


C-1000, 100 Tabs (with ROSE HIPS & Bioflavonoids).    Αρχική Τιμή : €25,91
Η Βιταμίνη C καταναλώνεται ως συμπλήρωμα διατροφής από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, κυρίως για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες. Είναι απαραίτητη για :
*  την αποτελεσματική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
*  Τη διατήρηση κολαγόνου του δέρματος, των οστών και των δοντιών.
*  Την απορρόφηση του σιδήρου που είναι απαραίτητος στον σχηματισμό των ερυθροκυττάρων.
Η βιταμίνη C είναι μια αντιοξειδωτική βιταμίνη απαραίτητη για την υγεία του οργανισμού και ιδιαίτερα σημαντική για τη διατήρηση του υγιούς δέρματος. Η Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση (ΣΗΔ) για τους ενήλικους άνδρες είναι 90 mg και για τις γυναίκες 75 mg. Ωστόσο στα άτομα που δεν καταναλώνουν αρκετά φρούτα και λαχανικά, συνίσταται συμπλήρωμα 200-500mg την ημέρα. 
Ο κυριότερος ρόλος της βιταμίνης C είναι να ρυθμίσει τις οξειδοαναγωγικές αντιδράσεις. Υπεισέρχεται στο μεταβολισμό των πρωτεϊνών, λιπών και υδατανθράκων και μετέχει στη διάπλαση του συνδετικού ιστού. Επηρεάζει τη λειτουργία των ενδοκρινών αδένων, επιδρά ευνοϊκά σε περιπτώσεις προσβολής από λοιμογόνα αίτια και προστατεύει από οξείδωση τις λιποδιαλυτές βιταμίνες. Είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και παρουσιάζει αντιφλεγμονώδεις και αντιαλλεργικές επιδράσεις. Ως αντιοξειδωτικό, η βιταμίνη C παρέχει προστασία ενάντια στον καρκίνο και τα προβλήματα καρδιάς. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι τα χαμηλά επίπεδα αυτής της βιταμίνης σχετίζονται με καρδιακές κρίσεις. Επιπλέον, η Βιταμίνη C μπορεί πραγματικά να συμβάλει στην επιμήκυνση της ανθρώπινης ζωής. Σε μια μελέτη αποδείχτηκε ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν καθημερινά περισσότερα από 300mg βιταμίνης C (από τροφές και συμπληρώματα) έζησαν περισσότερο από εκείνους που κατανάλωναν λιγότερα από 50mg ημερησίως.
Η NOW® C-1000 παρέχει την κατάλληλη δυνατή δόση βιταμίνης C και είναι εμπλουτισμένη με βιοφλαβονοεδή που βοηθούν στη απορρόφησή της από τον οργανισμό.

ALPHASORB-CTM/ESTER 1000mg, 60 Tabs.  Αρχική Τιμή : €29.34
Η NOW® Alphasorb-CTM είναι σύμπλεγμα υψηλής απορρόφησης, buffered βιταμίνη C, με ασβέστιο, για αυξημένη αφομοίωση και διατήρησή της στον οργανισμό.
Στην πραγματικότητα, οι έρευνες δείχνουν ότι η Alphasorb-CTM απορροφάται 400% γρηγορότερα από την κανονική μορφή βιαμίνης C και παραμένει στο σώμα τρεις φορές περισσότερο. Ο συνδυασμός της με τα βιοφλαβονοειδή ενδυναμώνει τα τριχοειδή αγγεία, υποστηρίζει τη γενική καλή υγεία της καρδιάς και του καρδιαγγειακού, διατηρεί τη χοληστερόλη σε καλά επίπεδα και παρέχει ήπια αντι-ισταμινική δράση. Το ουδέτερο pH αυτής της μορφής της βιταμίνης δεν προκαλεί στομαχικές διαραταχές και έτσι είναι ιδανική για περιπτώσεις όπου η κοινή βιταμίνη C μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του στομάχου, διάρροια και αέρια. Η Alphasorb-CTM είναι μια μοναδική φόρμουλα εμπλουτισμένη με βιοφλαβονοειδή, acerola, καρπούς αγριοτριανταφυλλιάς και ρουτίνη. Η σύνθεση αυτή αυξάνει κατά πολύ την απορρόφηση της Βιταμίνης  C. Κατάλληλη για χορτοφάγους.

Vitamin D-3 1000 IU 90 S.GELS   Αρχική Τιμή : €12.95
Οι δύο πιο σημαντικές μορφές της βιταμίνης D3 είναι η χοληκαλσιφερόλη, η οποία είναι το D3 συστατικό της βιταμίνης D, και η ergocalciferol που είναι το συστατικό D2 της βιταμίνης D. Η βιταμίνη D3 είναι το στοιχείο που παράγεται από το δέρμα κατά την έκθεση στο φως του ήλιου. Είναι το στοιχείο που είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη και τη συντήρηση των οστών και της οστικής πυκνότητας.
Η βιταμίνη D3 παράγεται μόνο αφού το δέρμα έχει εκτεθεί σε υπεριώδη ακτινοβολία. Μόλις συμβεί αυτό, η βιταμίνη D3 πηγαίνει στο ήπαρ, όπου μετατρέπεται σε μια πιο σύνθετη μορφή της βιταμίνης D3, την 25-Hydroxyvitamin D3. Αυτή η ένωση, στη συνέχεια καταλήγει στους νεφρούς όπου αναλύονται περαιτέρω σε μια ουσία τύπου ορμόνη που χρησιμοποιείται για την επισκευή και συντήρηση των οστών.
Ωστόσο, δεν είναι άφθονη στα τρόφιμα. Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο, η συμπληρωματική χορήγηση βιταμίνης D γίνεται ακόμα πιο αναγκαία, ώστε να εξασφαλισθεί η επαρκής ποσότητά της στο σώμα. Λαμβάνοντας υπόψη πόσο σημαντική είναι η βιταμίνη D για γερά οστά, υγιή γνωστική λειτουργία, την κυτταρική ανάπτυξη και λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, είναι πολύ σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι οι ανάγκες του σώματος ικανοποιούνται.
Η NOW Liquid Vitamin D-3 μπορεί να ληφθεί μόνη της ή να προστεθεί σε χυμούς, ροφήματα πρωτεΐνης ή άλλα υγιεινά ποτά. Η βιταμίνη D3 (χοληκαλσιφερόλη) είναι εύκολα απορροφήσιμη, αξιοποιείται από το σώμα και έχει εξαιρετικά χαμηλή τοξικότητα. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα θρεπτικά συστατικά που προέρχονται από υγρές πηγές είναι πιο εύκολο να απορροφηθούν σε σχέση με τα στερεά. Κάθε σταγόνα περιέχει 100 IU βιταμίνης D: 4 σταγόνες παρέχει 400 IU, 20 σταγόνες προσφέρει 2.000 IU. Μια πλήρης δόση από το σταγονόμετρο παρέχει περίπου 50 σταγόνες, ή 5.000 IU.

E-400, 50 S.Gels (d-a-tocopherol) Αρχική Τιμή : €15.93
Η Βιταμίνη Ε είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό στοιχείο, απαραίτητο για την προστασία των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες, Οι ελεύθερες ρίζες είναι βλαβερά παρα-προϊόντα που προκύπτουν από τις διαδικασίες του μεταβολισμού στον οργανισμό και επηρεάζουν τα κύτταρα.
Η βιταμίνη Ε προλαμβάνει τη διάσπαση και την ένωση των κορεσμένων λιπαρών οξέων και της βιταμίνης Α με ουσίες που μπορούν να γίνουν επιβλαβείς στον οργανισμό. Η βιταμίνη Ε έχει επίσης την ικανότητα να ενώνεται με το οξυγόνο προλαμβάνοντας τη μετατροπή του σε τοξικά υπεροξείδια. Η βιταμίνη Ε βοηθά επίσης στη διατήρηση της ελαστικότητας των κυτταρικών τοιχομάτων των σπερματοζωαρίων, γεγονός που ενισχύει την κινητικότητα τους και εμποδίζει την συγκόλληση τους. Η βιταμίνη Ε κάνει τους μύες αυτούς και τα νεύρα να λειτουργούν με λιγότερο οξυγόνο, αυξάνοντας μ’αυτόν τον τρόπο την αντοχή και το σφρίγος τους. Προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων επιτρέποντας την καλύτερη ροή του αίματος προς στην καρδιά. Η βιταμίνη Ε εμποδίζει την αρτηριοσκλήρωση, δηλαδή τη σταδιακή απόφραξη των αρτηριών, που επέρχεται καθώς μεγαλώνουμε. Εισέρχεται στο μόριο της LDL χοληστερόλης, αναστέλλοντας την καταστροφική οξείδωση της, η οποία προκαλείται από τις επιθέσεις των ελευθέρων ριζών. Συνεπώς, σταματά το φράξιμο, τη στένωση και την καταστροφή των αρτηριών, εμποδίζοντας τη δημιουργία της στεφανιαίας νόσου. Η φυσική NOW® Vitamin E βοηθάει στην προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος και στην διατήρηση της καλής υγείας του δέρματος και του αναπαραγωγικού συστήματος, μέσω της αντιοξειδωτικής του δράσης.

Tru-E Bio Complex™ - 60 Gels   Αρχική Τιμή : €49.85
Το NOW® Tru-E Bio Complex™ είναι μία μοναδική βιολογικά ισορροπημένη φόρμουλα, σχεδιασμένη να παρέχει την βέλτιστη απόδοση της βιταμίνης Ε.
Το χαρακτηριστικό αυτού του προϊόντος είναι ότι περιέχει 100% φυσικά, μη τροποποιημένες γενετικά πηγές και των 8 ισομερών της «οικογένειας» της βιταμίνης Ε, σε αναλογίες παρόμοιες με αυτές που βρίσκονται σε μία υγιεινή διατροφή.  Παρέχει τα μέγιστα οφέλη της Βιταμίνης Ε έναντι εκείνων που προκύπτουν από τα παραδοσιακά συμπληρώματα Βιταμίνης Ε.
Το NOW® Tru-E Bio Complex™ είναι ένα προσεκτικά σχεδιασμένο μίγμα, προκειμένου να παρέχει υψηλά επίπεδα της φυσικής μορφής gamma & delta desmethyl τόσο των τοκοφερολών όσο και των τοκοτριενολών. Αυτό είναι πολύ σημαντικό αφού, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, αυτά τα ισομερή λειτουργούν καλύτερα ως ομάδα για την καταπολέμηση της καταστροφής των κυττάρων και ιστών από την ύπαρξη ελεύθερων ριζών. Έτσι, το προϊόν αυτό υποστηρίζει με αντιοξειδωτικά ένα υγιές καρδιαγγειακό σύστημα, νεανικό δέρμα και τη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Το NOW® Tru-E Bio Complex™ είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο φυσικό συμπλήρωμα βιταμίνης Ε, σε αντίθεση με οποιοδήποτε άλλο και το πρώτο που συνδυάζει όλα αυτά τα οφέλη σε μία μη τροποποιημένη γενετικά φόρμουλα! Άλλοι τύποι χρησιμοποιούν είτε τη βιταμίνη Ε που προέρχεται από γενετική σόγια και / ή προσθέτουν σογιέλαιο από παρόμοιες πηγές ως βάση. Η NOW χρησιμοποιεί ακριβές μη τροποποιημένες γενετικά πηγές, η πρώτη φόρμουλα που το κάνει αυτό, χωρίς την προσθήκη σογιέλαιου. Χρησιμοποιεί το ακριβό παρθένο φοινικέλαιο και όχι το φθηνό απόσταγμα, γιατί είναι μη-μετουσιωμένο και παρέχει επιπλέον πολύτιμα θρεπτικά έλαια, όπως CoQ10, σκουαλένιο και στερόλες.

Vitamin K-2 100 mcg.  Αρχική Τιμή : €31.60
Αν και η βιταμίνη Κ είναι γνωστή, κυρίως για το ρόλο της στην κανονική λειτουργία της πήξης του αίματος, πρόσφατη έρευνα έδειξε ευεργετικές επιδράσεις της βιταμίνης Κ
στα οστά και την καρδιαγγειακή υγεία. Στην πραγματικότητα, η ποιότητα των οστών εξαρτάται από την επαρκή παρουσία βιταμίνης Κ. Η βιταμίνη Κ στην αρτηριακή υγεία περιστρέφεται γύρω από την ικανότητά της να στηρίξει τον ορθό μεταβολισμό του ασβεστίου στις αγγειακές δομές.
Η βιταμίνη Κ-2, που ονομάζεται επίσης menaquinone, είναι η πιο βιολογικά δραστική μορφή της βιταμίνης Κ.
Η NOW® Vitamin K-2 περιλαμβάνει επίσης την προσθήκη της Alfalfa, η οποία είναι μια πλούσια πηγή φυσικής βιταμίνης Κ. (η Alfalfa είναι πλούσια σε χλωροφύλλη, βιταμίνες, πρωτεΐνες και μια από τις πλουσιότερες τροφές σε μέταλλα).
Κατά πολύ ανώτερη από τις άλλες μορφές βιταμίνης Κ, η μη τοξική βιταμίνη Κ-2 παρουσιάζει πολλά κρίσιμα για την προαγωγή της υγείας πλεονεκτήματα: καλύτερο ποσοστό απορρόφησης - σε αντίθεση με τη βιταμίνη Κ-1, αφού η βιταμίνη Κ-2 δεν επικεντρώνεται στο ήπαρ. Ο οργανισμός αποθηκεύει μόνο περιορισμένες ποσότητες βιταμίνης Κ στο ήπαρ και με μόνο το 10% της απορρόφησης της βιταμίνης Κ-1 από τα τρόφιμα. Η Βιταμίνη Κ-2 ενεργεί κυρίως εκτός του ήπατος, στα οστά και τα αιμοφόρα αγγεία.
Η βιταμίνη Κ είναι μία από τις πιο ελπιδοφόρες βιταμίνες της εποχής μας. Μπορεί να είναι η βιταμίνη κλειδί για την προστασία από τα σημάδια της γήρανσης, αφού είναι ισχυρότερο αντιοξειδωτικό από τη βιταμίνη Ε και το συνένζυμο Q10.